Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
masło 2 lyżki
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza gryczana 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Pokrojoną cebulę wrzucić na rozgrzany tłuszcz,smażyć ok.5 min, nie rumieniąc. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki,wlać szklankę wody. dusić do miękkości, doprawić dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.Posypać natką z pietruszki.
Kaszę gryczaną w torebkach ugotować w lekko osolonej wodzie, odsączyć i wyłożyć porcję na talerz. Polać sosem piezarkowym.
Podawać z ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 22.09.2011 21:43
ciekawe, palce lizac :)
ziutula
ziutula 22.09.2011 08:00
kaszę bardzo lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak