Sposób przygotowania

Guacamole: obrane awokado rozgnieść widelcem i polać sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Do awokado dodać cebulę, pomidora, czosnek i papryczkę, wlać oliwę, doprawić solą i pieprzem. Natkę i kolendrę drobno posiekać, dodać do sosu.
Wszystkie składniki chłodnika, z wyjątkiem kolendry, dokładnie zmiksować i doprawić do smaku przyprawami oraz świeżo siekaną kolendrą. Podawać jako chłodnik z dodatkiem guacamole lub jako orzeźwiający napój z selerem naciowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    tak trochę światowo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    nigdy nie robilam chlodnika
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Awokado mnie w tym pociąga
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    e tam zaraz meksykański ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    poczekam do lata:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !