Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote medaliony z cukinii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe 2 szt
mleko 2 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
pieprz
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
cukinia 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Złote medaliony z cukinii

Cukinie kroimy na grube plastry- posypujemy Kucharkiem i pieprzem.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, pokruszonymi kostkami rosołowymi i mąką- tak by powstało gęste ciasto.
Plastry cukinii moczymy dokładnie w cieście i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Wykładamy na ręczniki kuchenne by okapał nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 31.03.2012 17:33
bardzo fajne
m1monika 29.03.2012 12:13
pyszne
Angelika10 15.01.2012 13:17
Super.
calliope 13.12.2011 08:31
przepyszne :)
magical66 28.09.2011 21:19
super
iga2 18.09.2011 18:26
ciekawe
Krystyna32 01.09.2011 07:19
super
Natalia40 24.08.2011 18:17
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak