Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki .Usmażyć na rumiano na maśle ( cały czas mieszając – ok. 15 minut ). Pod koniec smażenia dodać drobno usmażoną cebulę . Dokończyć smażenie gdy cebula zrobi się złocista . Przełożyć do rondelka , a na patelnię wlać bulion i zagotować . Przelać do grzybów. Dodać pokrojony koper ( 4 łyżki ) . Gotować 30 minut. Zagęścić mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody – zagotować .
Dodać śmietanę i doprawić do smaku .
W czasie kiedy zupa się gotuje zalać wodą ziemniaki i ugotować w mundurkach . Odcedzić , obrać , pokroić w plastry .

Układać na talerzach plastry ziemniaków , oblewać zupą , posypać resztą kopru lub podawać ziemniaki osobno i dodawać do zup

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Buniu, byłaś na grzybach?!?!?!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jak ja uwielbiam zupki grzybowe! Twoja wygląda bosko!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Oj zjadłoby się taką zupę. Wczoraj kupiłam w Biedronce suszone kapelusze borowików ... więc niestety świeże grzybki będę musiała zasąpić suszem, ale myślę, że i tak będzie pyszna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taka typowo jesienna zupka. Uwielbiam borowiki, w tym roku wypróbuję, jak tylko przyjdzie sezon :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    pyszne są takie zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !