Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku ze szczyptą kurkumy. Odcedzić.

Kurczaka pokroić w kostkę. Szpinak umyć osuszyć, czosnek i dymkę obrać pokroić na plasterki. Oliwę rozgrzać na patelni, zeszklić dymkę i czosnek, dodać kurczaka i podsmażyć.

Dodać szpinak oprószyć solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Dusić 5-6 minut. Dodać pomidorki koktajlowe i pokruszony ser, wymieszać, chwile podsmażyć. Przyprawić do smaku i podawać z makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !