Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wianuszki z jagodami i sosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 120 g
mąka 1 szklanka
woda 200 ml
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
masło 1 sztuka
budyń waniliowy 1
mleko 0,5 l
sos
jagody 1 szklanka
cukier żelujący 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wianuszki z jagodami i sosem

Tłuszcz rozpuścić, dolac wodę i gotować aż zawrze. Wsypac mąke i wymieszać aż powstanie gęsta kula. Gdy się przestudzi wbić jajka i wsypac proszek. Dobrze wymieszać Ciasto nałożyć do szprycy i na blasze wylewac ciasto na kształt wianuszków. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć.
Połowę wianuszków posmarować masa i przyłożyć druga połową.
Jagody rozgotowac w rondelku. Wsypac cukier i chwilę pogotować cały czas mieszając. Zimnym sosem polac ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 24.08.2011 07:44
Cudnie się prezentują :)
halina17 23.08.2011 11:13
pyszne
Emilia22 23.08.2011 11:07
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak