Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 40 dkg
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt.
kapusta 1 główka
jajko 3 szt.
sól do smaku
olej do smażenia
boczek 0,5 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Liście kapusty sparzyć i wystudzić. Boczek pokroić w kostkę i smażyć do zrumienienia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać mięso, wymieszać i je podsmażyć. Do kaszy dodać boczek, mięso mielone z cebulą, jajka i dokładnie wymieszać. Farsz doprawić solą i pieprzem. Do liści kapusty nałożyć farsz. Zwinąć formując gołąbki. Ułożyć w dużym garnku, na dnie, którego można ułożyć kilka liści kapusty i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.10.2013 07:08
apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak