Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Liście kapusty sparzyć i wystudzić. Boczek pokroić w kostkę i smażyć do zrumienienia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać mięso, wymieszać i je podsmażyć. Do kaszy dodać boczek, mięso mielone z cebulą, jajka i dokładnie wymieszać. Farsz doprawić solą i pieprzem. Do liści kapusty nałożyć farsz. Zwinąć formując gołąbki. Ułożyć w dużym garnku, na dnie, którego można ułożyć kilka liści kapusty i gotować do miękkości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !