Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki waniliowe homogenizowane 2 opakowania
cukier 1 szklanka
jajko 3 szt
mleko 0,5 szklanki
masło 20 dkg
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę dodać przestudzone masło i dobrze wymieszać. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku, wlać do przygotowanej masy. Dodać serki homogenizowane i wymieszać je z pozostałymi składnikami. Ubić na sztywno pianę z białek, porcjami dodawać ją do masy serowej. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownic, na wierzch wylać ugotowana wcześniej i schłodzoną galaretkę. Sernik wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.08.2011 11:16
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak