Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po hiszpańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 1 porcja
oliwki 50 g
czosnek 1 ząbek
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po hiszpańsku

Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy przyprawami.
Oliwki i ząbek czosnku miksujemy, smarujemy pastą kurczaka, wkładamy w rękaw do pieczenia i odkładamy do zamarynowania na co najmniej 30 min.
Po tym czasie kurczaka pieczemy ok 40 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 15.01.2012 21:15
cieszę się :)
Zoso 13.01.2012 22:23
ciekawy przepis, sprawdzę go niebawem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak