Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby zapiekane z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1,5 kg
cebula 1 szt
pomidor 2 szt
masło 15 dag
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
borowiki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby zapiekane z kapustą

1. Kapustę pokrój w dużą kostkę. w garnku rozgrzej połowę masła, przesmaż kapustę, delikatnie zakwaś octem i duś, aż kapusta lekko zmięknie. Dodaj pokrojone w duże kawałki pomidory, pokrojoną w plasterki cebulę, liść laurowy. Oprósz całość solą, pieprzem, szczyptą cukru i soli. Duś 10 min.
2. 2 łyżki masła odłóż, na reszcie podsmaż grzyby. w żaroodpornym naczyniu ułóż kapustę, grzyby, posyp bułką tartą i polej roztopioną resztą masła. Piecz 15 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.01.2014 08:15
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak