Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 3 szt.
cukier 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 30% 0,6 l
czekolada biała 2 tabliczki
kokos 30 dkg.
śnieżka na mleko 2 szt.
masa Kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto rafaello

ubić białka z cukrem na sztywno dodać żółtka,pozostałe składniki mąkę ziemniaczaną,mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać dodać do ubitej masy i wylać na blachę wyłożoną papierem po czym upiec w temp.180st.ok.15min.wyjąć i wystudzić w międzyczasie przygotować masę do naczynia wlać śmietanę i ubić na sztywno z dodatkiem śnieżek dodać 2,5 paczki kokosu połączyć z masą śmietanową i na koniec dodać rozpuszczone w kąpieli wodnej białe czekolady dokładnie wymieszać i wylać na wystudzony bizkopt,wierzch posypać pozostałym kokosem i odstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.08.2013 21:32
Pyszniutkie do kawki
Wacław 11.02.2012 09:46
pyszne ciacho
IKrakowianka 02.11.2011 07:54
super
Agnieszka_B 23.08.2011 14:32
Uwielbiam to ciasto, a tak dawno nie jadłam....
patusia 22.08.2011 23:30
pycha :)
agnieszka137 22.08.2011 23:20
wygląda smakowicie i pewnie jeszcze lepiej smakuje :)
halinka1011 22.08.2011 21:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak