Sposób przygotowania

ubić białka z cukrem na sztywno dodać żółtka,pozostałe składniki mąkę ziemniaczaną,mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać dodać do ubitej masy i wylać na blachę wyłożoną papierem po czym upiec w temp.180st.ok.15min.wyjąć i wystudzić w międzyczasie przygotować masę do naczynia wlać śmietanę i ubić na sztywno z dodatkiem śnieżek dodać 2,5 paczki kokosu połączyć z masą śmietanową i na koniec dodać rozpuszczone w kąpieli wodnej białe czekolady dokładnie wymieszać i wylać na wystudzony bizkopt,wierzch posypać pozostałym kokosem i odstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wygląda smakowicie i pewnie jeszcze lepiej smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam to ciasto, a tak dawno nie jadłam....
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszniutkie do kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !