Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki grahamki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka graham 300 g
mleko 170 ml
sól
drożdże 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki grahamki

W mleku rozpuszczamy drożdże. Kiedy zaczną rosnąć, mieszamy je z mąką i solą i wyrabiamy elastyczne ciasto.
Zostawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi objętość zagniatamy je jeszcze przez kilka minut po czym urywając kawałki ciasta formujemy bułeczki. Zostawiamy je do wyrastania przez 15 min a potem pieczemy 25 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.11.2011 09:44
dziękuję
Jaheira11 27.11.2011 21:00
fajny przepis na takie grahamki
dorota20w 23.08.2011 09:55
dziękuję :)
halinka1011 22.08.2011 21:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak