Sposób przygotowania

W mleku rozpuszczamy drożdże. Kiedy zaczną rosnąć, mieszamy je z mąką i solą i wyrabiamy elastyczne ciasto.
Zostawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi objętość zagniatamy je jeszcze przez kilka minut po czym urywając kawałki ciasta formujemy bułeczki. Zostawiamy je do wyrastania przez 15 min a potem pieczemy 25 min w 180st.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajny przepis na takie grahamki
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !