Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce najlepiej na grubych oczkach. Cebule drobno posiekać dodać do ziemniaków. Pieczarki udusić, dla smaku można dodać też odrobinę cebuli posiekanej. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę i usmażyć na patelni. Na rozgrzana patelnie kładziemy starte ziemniaki, najlepiej użyć małej patelni tak aby jeden placek zajmował całą patelnie. Gdy placek usmaży się z obu stron na górę wylewamy wcześniej rozbite i roztrzepane jajko następnie szybko przewracamy na druga stronę i czekamy aż się zetnie(zauważymy to na jego brzegach). Na górę placka kładziemy pieczarki, kurczaka i posypujemy żółtym serem. Patelnie przykrywamy na chwile pokrywką aby żółty ser się rozpuścił.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo ciekawy przepis.musze sprobować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    ciekawe
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam placki ziemniaczane
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam placki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !