Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki z ryżu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
wiórki kokosowe 1 opakowanie
cukier 1,5 szklanki
mleko 750 ml
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki z ryżu

Do miski wlewamy mleko i dodajemy oba cukry. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż powstanie gęsta masa. Dać do wystudzenia. Później wsypujemy do tego wszystkie woreczki ryżu. Z tak powstałej masy ryżowej formułować kuleczki, które potem należy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Powstałe kuleczki dajemy na talerzyk (deskę) i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.08.2012 22:19
ryż i wiórki, ciekawe połączenie
KasiaK90 14.01.2012 08:14
bardzo fajne
owocówka 02.12.2011 07:19
muszą być dobre
pioge7 23.11.2011 07:27
pycha
marchewka 26.08.2011 23:40
ciekawe
Kate131 25.08.2011 09:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak