Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlać 4 filiżanki wody, włożyć cebulę, marchewki, seler, 2-3 gałązki natki i rzepę. Zagotować, dodać łyżkę masła, listek laurowy i 1/2 łyżeczki tymianku. Przykryć i dusić 10-15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W rondlu wymieszać warzywa z bulionem. Przyprawić.Wlać piwo. Gotować 4 minuty. Dodać winniczki, gotować razem około minuty. Zdjąć z ognia. Winniczki ułożyć na talerzach, wlać bulion z warzywami. W ostatniej minucie dodać świeżo mielony pieprz. Udekorować rozmarynem, szałwią .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !