Sposób przygotowania

Karczek pokroić na plastry, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie podsmażyć mięso na rozgrzanym oleju. Gdy mięso zrumienione z obu stron, posypać startymi na tarce o dużych otworach warzywami i posiekaną cebulą. Podlać wodą i dusić do miękkości. Miękkie mięso przełożyć na półmisek a wytworzony w czasie pieczenia sos wraz z warzywami zmiksować. Przyprawić do smaku, dodać śmietankę, wymieszać, polać mięso. Podawać z ziemniakami lub kaszą na sypko.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !