Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, ostudzić. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać ziemniaki, masło , drożdże, śmietanę i zarobić ciasto. Wałkować składając 3 razy [tak jak ciasto francuskie]. Ostatni raz cienko rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta położyć konfitury i formować rogaliki. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z ziemniakami jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !