Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior kilka różyczek
marchewka 2 szt
ziemniaki 4 szt
skrzydełka 3 szt
groszek konserwowy 1 szt
fasolka biała konserwowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek
majeranek do smaku
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: zupka jarzynowa

Oczyścić skrzydełka i ugotować w wodzie ok1,5 litra.Dodać kalafior i marchewkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaczki.Gotujemy do miękkości.Na koniec dokładamy przecedzony groszek i fasolę.Posypujemy koperkiem.Jak kto woli zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stefcia
stefcia 03.09.2013 12:51
dla mnie świetna
pajbek 09.06.2013 22:47
Prosta a smakowita :-)
Edyta31 22.11.2011 23:26
genialna
kate.500 21.10.2011 08:53
uwielbiam zupki
owca441 14.10.2011 21:12
dobra zupka
IKrakowianka 24.09.2011 20:15
pyszna zupa
teresa18 26.08.2011 14:28
zupki są świetne
IZABELA29 26.08.2011 07:22
pyszna lubię taką
ben-ka 25.08.2011 19:59
lubię takie zupki.
Natalia37
Natalia37 22.08.2011 19:13
akurat na ten sezon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak