Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowa z marynowanymi pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
czarne oliwki 5 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 1 słoik
ogórek 1 szt
papryka czerwona 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowa z marynowanymi pieczarkami

Pieczarki i oliwki odsączamy i drobno kroimy. Papryki oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w paseczki. Ogórek kroimy w kostkę. pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 22.08.2011 19:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak