Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chińszczyzna z kiełkami soi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 200-300 gram
kiełki soi 1 słoiczek
marchewka 4-5 sztuk
por 1 sztuka
makaron 1 opakowanie
sos sojowy
przyprawy
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: chińszczyzna z kiełkami soi

W Woku podsmażamy pokrojone w paski warzywa (por+marchew),przyprawiamy do smaku. Gdy marchewka zmięknie odkładamy na bok.
Następnie podsmażamy szynkę pokrojoną w cienkie paski,doprawiamy sosem sojowym. Dokładamy wcześniejsze warzywa i kiełki soi. Mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem i dodajemy rozdrobniony czosnek. Można pokroić go nożem w drobną kosteczkę,ale wyciskany też jest dobry.....sprawdzałam. Polecam to danie! Szybkie i pyszne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 10.01.2013 20:54
wygląda wspaniale
Magda60 12.09.2012 20:52
dobre
Marta1986 21.04.2012 15:50
super
caralajna 09.02.2012 09:39
lubię kiełki
Wiesława1 25.12.2011 20:47
fajnie
rosik93 13.09.2011 22:51
super
Monika111 31.08.2011 11:52
Smaukje równie wspaniale! Zapewniam i polecam! :)
Misiek1 23.08.2011 11:37
Wygląda fantastycznie!
Natalia37
Natalia37 22.08.2011 19:14
uwielbiam chińszczyznę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak