Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek
Zalewa:
ocet 10 % 1 szkl.
woda 3 szkl.
cukier 1 szkl.
sól 2 łyżki
papryka 3 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa

paprykę umyć usunąć gniazda nasienne pokroić na mniejsze kawałki lub paski w/g uznania i wkładać do umytych słoików dodać do każdego słoika po ząbku obranego czosnku,liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego i gorczycy,do garnka wlać wodę,ocet wsypać cukier i sól dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił i zagotować następnie gorącą zalewą zalać do 3/4 słoików i szczelnie zakręcić pasteryzować ok.5-8min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.04.2013 10:13
smaczny dodatek do II dania
RenataZ-et 09.05.2012 17:11
lubię taką paprykę
IKrakowianka 13.03.2012 20:56
smaczna
Iwona51
Iwona51 17.01.2012 11:24
uwielbiam papryczkę
Wafelek2601 14.01.2012 00:29
pyszna taka domowa
Łukasz15 11.01.2012 09:14
super przepis
Mirka-Ludomila 31.08.2011 09:38
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak