Sposób przygotowania

paprykę umyć usunąć gniazda nasienne pokroić na mniejsze kawałki lub paski w/g uznania i wkładać do umytych słoików dodać do każdego słoika po ząbku obranego czosnku,liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego i gorczycy,do garnka wlać wodę,ocet wsypać cukier i sól dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił i zagotować następnie gorącą zalewą zalać do 3/4 słoików i szczelnie zakręcić pasteryzować ok.5-8min.od zagotowania się wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna taka domowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam papryczkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię taką paprykę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny dodatek do II dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !