Sposób przygotowania

Deser na bazie bitej śmietany -creme batido (chantilly) często gości w kuchni portugalskiej. Śmietanę 30% schładzamy w lodówce i ubijamy z cukrem pudrem. Nektarynkę myjemy, suszymy, usuwamy pestkę i ścieramy na tarce o małych oczkach na mus. Mus dodajemy do ubitej śmietany i miksujemy aby powstał puch. Nakładamy do szklanych pucharków. Śmietankowy puch owocowy dekorujemy paseczkami nektarynki i rodzynkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    To coś dla mnie: śmietana kremówka i nektarynki. No może tylko bez rodzynek, za którymi nie przepadam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Też nie lubię rodzynek, ale mój mąż uwielbia, po zrobieniu zdjęcia oddałam mu swoje;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    lody uwielbiam lody :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !