Sposób przygotowania

ogórki umyć i jeśli nie są duże to przekroić na połowę jak są większe to na ćwiartki i wkładać do umytych słoików,do garnka wlać wodę,ocet wsypać cukier i sól dodać musztardę dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił i zagotować zalewać gorącą zalewą ogórki i szczelnie zamykać słoiki,pasteryzować ok.5-10min od zagotowania się wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    takich jeszcze nie jadłam, spróbuję za rok :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    są pyszne,polecam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobry pomysł jeszcze tak nie robiłam muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !