Sposób przygotowania

Jeśli filety są mrożone umyć je pod gorącą wodą aby zmyć lód. Przekroić w pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić. Przygotować sos według mojego przepisu na sos koperkowy, przypominam:
Na tłuszcz w rondelku wsypać mąkę i usmażyć zasmażkę na kremowy kolor. Wlać zimną wodę, tyle ile chcemy sosu. Mieszać aż zrobi się sos. Dodać pokrojony koperek i sól. Chwilę pogotować. Na końcu dodać 2 łyżki śmietany i rozmieszać.
Poleć rybę tak przygotowanym sosem i zapiekać pod przykryciem przez 30 minut. Po tym posypać na gorze sosu odrobiną bułki tartej i skropić sokiem z cytryny, zapiekać 5 minut bez pokrywki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !