Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna surówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mały por 1 szt
kawałek marchewki 1 szt
majonez 1 łyżka
pieprz kolorowy do smaku
kapusta pekińska 1 mała główka
papryka czerwona 1/5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna surówka

Połówkę małej kapusty pekińskiej pokroić w piórka, por przekroić wzdłuż, a następnie w plasterki. Wsypać warzywa do miski. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach bezpośrednio do miski. Czerwoną paprykę pokroić w małe słupki i dodać do reszty. Do miski włożyć również kopiastą łyżkę majonezu, doprawić pieprzem kolorowym i całość dokładnie wymieszać aby wszystkie składniki sie połączyły. Surówka jest doskonałym dodatkiem do drugich dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 16.06.2012 22:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak