Sposób przygotowania

CIASTO: Margarynę i cukier utrzeć razem ze sobą mikserem. Dodać do tego żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do miski. Podlać wodą i dodać kakao. Z białek ubić pianę. Zanim zaczniemy ubijać można dodać do nich szczyptę soli. Wymieszać z ciastem. Ciasto wlać do wysmarowanej brytfanny i piec ok. 40 minut. Upieczony odstawić do zimna i przeciąć wzdłuż.
MASA: 1,5 szklanki mleka zagotować w rondlu. W pozostałej części mleka rozpuścić obie mąki wymieszane ze sobą, cukier wanilinowy, jajko, żółtko i cukier. Zalać na gotujące mleko. Wsypać galaretkę w proszku. Mieszać aż się zagotuje. Odstawić do zimna. Gdy będzie zimne wymieszać z margaryną.
Jedną połowę ciasta przełożyć masą. Dać na to drugą połowę ciasta. Przygotować krem kawowy jak podano na opakowaniu. Udekorować nim ciasto wg. uznania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda bardzo smacznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    jaki ładny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    fajne ciasteczko
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    super ciacho:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetny
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ale ładny :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !