Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dżemem malinowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
sól szczypta
dżem malinowy 1 słoik
olej do smażenia
woda gazowana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem malinowym

Jajka robić w głębokim naczyniu, skorupki wyrzucić. Dodać szczyptę soli i wymieszać do jednolitej konsystencji. Mąkę przesiać przez sito nad jajkami, dodać wodę i mleko i wymieszać do powstania jednolitej bez grudek masy. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju i roznieść po całej patelni. Kiedy i tłuszcz stanie się gorący smażyć ciasto naleśnikowe z obu stron. Po usmażeniu posmarować dżemem. Naleśniki gotowe są już do spożycia. Ja w tej wersji najbardziej lubię je podawać z gorącym mlekiem lub kakaem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 17.09.2011 20:16
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak