Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucieraniec z kakao

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
margaryna 1 kostka
jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Ucieraniec z kakao

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąki wymieszać, dodać proszek i wymieszać z przygotowaną masą. Wymieszać wszystko, dodać budyń w proszku. Wmieszać kakao. Margarynę roztopić w rondelku, wlać do ciasta. Wylać ciasto na wysmarowaną brytfannę. Piec ok. 45 minut w 180 st. Gdy ciasto będzie gotowe wylać na to polewę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 26.08.2012 16:03
uwielbiam takie ciasta, mogłabym jeść i jeść
teresa18 06.08.2012 15:59
pięknie się prezentuje
Jodaj 14.06.2012 08:15
pyszny :) mmmm
fijolek91 29.04.2012 15:22
fajny
ilka_86 13.03.2012 22:19
pyszności
owocówka 02.12.2011 07:18
mniam
malaczarna23 15.11.2011 12:28
pycha
kate.500 10.09.2011 00:51
smacznosc
Karolcia12 04.09.2011 14:48
pyszny
Kate131 25.08.2011 09:14
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak