Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy bogracz

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z szynki wieprzowej 1 kg
pieczarki 80 dag
cebula 1 sztuka
margaryna pół kostki
woda 2 litry
mąka 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
papryka marynowana 2 słoiczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy bogracz

Cebulę pokroić i zeszklić na margarynie. Proponuję zrobić to w dużym garnku. Kroimy mięso z szynki wieprzowej. Dodajemy do cebuli. Solimy. Dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie. Pieczarki umyć i pokroić drobno. Usmażyć na patelni na gorącym oleju. Gdy mięso będzie miękkie podlać je wodą. Wrzucić do tego usmażone pieczarki. Odcedzić paprykę, pokroić w kostkę i dodać do tego. Przyprawić kucharkiem, solą, pieprzem, papryką z torebki i pieprzem ziołowym. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 26.08.2012 16:05
mój tata się nim zachwyca a ja jakoś nie bardzo
pioge7 23.04.2012 07:01
coś dobrego :D
marzena06 06.02.2012 11:54
super
anja3107 05.02.2012 16:28
pycha
malaczarna23 18.11.2011 09:17
super
Kate131 24.08.2011 10:58
lubie taki
Emiliozo 22.08.2011 19:56
przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak