Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z borówkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
mąka zwykła pół szklanki
cukier pół szklanki
margaryna 1 kostka
jajko 2 sztuki
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia pół łyżeczki
borówki 1 szklanka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z borówkami

Całe jajka ubić z cukrami na gładka masę. Obie mąki przesiać przez sito i dodać do nich proszek do pieczenia. Dodać do masy z jajek i dalej ubijać. Margarynę roztopić w rondelku. Taką gorącą roztopioną wlać do ciasta. Keksówkę wysmarować masłem, wlać przegotowane ciasto. Posypać borówkami. Borówki powinny opaść na dno. Piec w temp. 180 st. przez ok. 45 minut. Gdy ciasto wyciągniemy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 26.08.2012 16:06
jak borówki obtoczysz w mące nie zapadną się aż tak
Ada-Gaba 07.06.2012 08:45
znakomite
pioge7 22.11.2011 09:39
smaczne
Juleczka20 24.10.2011 13:15
pyszności
tomek18 06.10.2011 09:30
świetne
malaczarna23 22.09.2011 08:02
pyszne
Kate131 24.08.2011 10:58
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak