Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowe babeczki ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 30 szkl
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 4 łyżki
masło 15 dag
rum 2 łyżki
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
śliwki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowe babeczki ze śliwkami

Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać utarte żółtka, aromat, rum i zarobić ciasto. Cienko rozwałkowanym ciastem wylepiać foremki, wkładać po 1 wypestkowanej śliwce. Foremki z ciastem układać na przygotowanej blaszce. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, zalać galaretką lub ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.02.2014 09:42
apetyczne babaeczki
misia53 24.05.2013 11:43
świetne babeczki
olkaaa 21.04.2013 10:31
rewelacyjny przepis
IlonaAlbertos 30.11.2012 11:28
Fajnie wyglądają, aż chce się zjeść :)
Dorian 28.11.2012 07:58
pycha
Anna152 26.11.2012 20:39
super
Anna152 26.11.2012 20:39
super
Monika193
Monika193 10.09.2011 14:48
super babeczki
halina17 22.08.2011 17:03
z bitą śmietaną mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak