Sposób przygotowania

Skrzydełka z kurczaka umyć, osuszyć. Cytrynę sparzyć, z połowy zetrzeć skórkę, włożyć do miski, dodać oliwę, wyciśnięty z cytryny sok, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, pieprzu i rozkruszone oregano. Wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć skrzydełka i pozostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie wyjąć z marynaty, ułożyć w brytfannie i piec około 1 godziny w temp 190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b,smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite skrzydełka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !