Sposób przygotowania

Gniazdka:Ciepłe ziemniaki rozgnieść z łyżką masła. Szynkę parmeńską pokroić drobno i podsmażyć na maśle. Schłodzone zimniaki wymieszać z rozdrobnionym kozim serem, szynką , jajkiem oraz mąką. Do smaku dodać soli oraz pieprzu. Z powstałej masy utworzyć kulki z małym wgnieceniem. Wrzucamy kulki do głębokiego tłuszczu (wcześniej rozgrzanego) na ok. 3 min.Osuszamy na reczniczku papierowym
Sos: Posiekać mały pęczek koperku. Dodać kilka łyżek śmietany i majonezu oraz sól i pieprz do smaku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Zapowiadają się niezwykle smacznie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !