Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w gorącym sosie koperkowo- musztardowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
koperek 1 pęczek
musztarda 2 łyżki
masło 1/2 kostki
mąka 2-3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
pieprz
śmietana kremowa 30% 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w gorącym sosie koperkowo- musztardowym

Jajka gotujemy na twardo- schładzamy i obieramy ze skorupek- odstawiamy na bok.
Do garnka wlewamy około 3 szklanki wody i wrzucamy do niej kostkę rosołową oraz posiekany koperek- gotujemy chwilkę.
Z masła i mąki robimy zasmażkę- zagęszczamy sos- dodajemy także śmietankę wymieszaną z musztardą- jeszcze troszkę gotujemy.
Przyprawiamy do smaku.
Jajka wkładamy do sosu i podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 04.11.2013 10:48
lubię takie jedzonko :-)
Ewelina38 01.10.2013 12:08
jajeczek z takim sosikiem nie jadłam ale bardzo smacznie wyglądają :)
Motorek 01.10.2013 08:46
bardzo smaczne
Katarzyna56 25.05.2012 14:00
wspaniałe!!
kuklik 30.10.2011 07:32
apetyczna
zdzislawa2 15.10.2011 15:33
bardzo lubię ta potrawę
Wacław 04.09.2011 11:49
pycha,chyba sie skusze
iza15 01.09.2011 21:41
pyszne
Izabela/bella81 29.08.2011 09:19
apetyczne
AgaS10 23.08.2011 07:56
świetne:)
kejt2 22.08.2011 18:10
Niezłe!
Misiek1 22.08.2011 14:27
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak