Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
bułka czerstwa 1
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia
pieczarki 250 gram
mleko 1/4 szklanki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie pieczarkowym

Bułeczkę wkładamy do wody na ok 30 min. Po tym czasie odsączamy i wrzucamy do głębokiej miski. Rozdrabniamy ją tłuczkiem. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy. Masę wyrabiamy na gładko i formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.Pieczarki kroimy i podsmażamy na osolonym oleju. Gdy zmiękną, mieszamy dokładnie mleko i mąkę i dodajemy do pieczarek. Doprawiamy. Pulpeciki polewamy sosem z pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak