Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka szczypiorkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
pietruszka 2
marchewka 3
szczypiorek 2 pęczki
mleko 1 szklanka
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka szczypiorkowa

Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszki. Sczypiorek myjemy i siekamy. Marchew i pietruszki zalewamy ok. 1 litrem gorącej wody i gotujemy przez 5 min. Wsypujemy ziemniaki i gotujemy do miękkości. Wlewamy śmietanę do zupy, wsypujemy 3/4 szczypiorku. Doprawiamy i zagotowujemy. Podajemy zupkę posypaną resztą szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak