Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
rabarbar 50 dag
jaja 2
olej roślinny 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier do smaku
woda 2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z rabarbarem

Myjemy, obieramy i osuszamy rabarbar. Kroimy go w kawałki o długości ok. 3 cm. Zagniatamy mąkę z jajkami, solą, olejem i 2 szklankami ciepłej wody. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Na kazde kółko kladziemy porcję rabarbaru, oprószamy cukrem i zlepiamy brzegi. Gotujemy we wrzącej wodzie przez 5 min od wyplynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak