Sposób przygotowania

Potrawę zaczyna się przygotowywać cztery dni przed Świętami . Kapustę przepłukać , by nie była za kwaśna . Zalać wodą . Dodać kostki bulionowe . Gotować przez 2 godziny . Grzyby namoczyć , zalać wodą i ugotować . Odcedzić ( wodę z gotowania wlać do kapusty ) . Grzyby drobno pokroić .Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim grzyby ( ok. 5 minut – mieszając ), wrzucić do kapusty . Wlać oliwę . Dusić kapustę przez następne 2 godziny . Zostawić w chłodzie do następnego dnia . Znów dusić 2 razy po 2 godziny . Doprawić pieprzem i maggi . Przez następne dwa dni do Wigilii podgrzewać kapustę codziennie 2 razy po ½ godziny.

Z tej kapusty robić pierogi z kapustą i grzybami . A jak zostanie po Świętach to doskonale nadaje się na bigos ( będzie fantastyczny ) , lub łazanki z kapustą .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetycznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smakowicie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię bardzo taką kapustę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !