Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowy dżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
cukier 1/2 kg
galaretka pomarańczowa 3 opakowania
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowy dżem

Cukinię obieramy, usuwamy z niej pestki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie wrzucamy na patelnię i smażymy mieszając, do miękkości, bez odlewania soku. Dodajemy olejek cytrynowy i gorącą cukinię mieszamy z galaretkami. Dobrze wymieszaną wkladamy do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak