Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki kroimy w grube plastry,jeśli jest dużo warstw w naczyniu trochę soli od spodu. Na wierzch układamy udka kurczaka i przyprawiamy. Ja dodaję sól,pieprz,kucharek,paprykę słodką mieloną i majeranek.
Można dodać trochę tłuszczu (ja robię z margaryną).
Pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny w temperaturze 190-200 stopni.
Zdjęcie ukazuje potrawę przed upieczeniem.....nie dałam rady zrobić już gotowej,gdyż szybko zniknęła ze stołu... :)
Bardzo szybkie i smaczne tradycyjne danie na obiad. Polecam!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Taki obiad to ja rozumiem...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pewnie że fajne! I pyszne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetne danie, wkładam do piekarnika i mam już obiad gotowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Wspaniałe danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !