Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga panierowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 2-3 płaty
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jaja 2
mąka 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
cytryna 1/2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga panierowana

Rybkę rozmrażamy i kroimy filety na pół. Mąke i bułkę wsypujemy do głębokich talerzy. Jajka wbijamy, solimy i rozkłócamy widelcem. Przyprawiamy rybkę przyprawą do ryb, solą, pieprzem i panierujemy: obtaczamy w mące, jajku i bulce tartej. Smażymy rybkę na dobrze rozgrzanym oleju przez ok.10 min z każdej strony. Po usmażeniu skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak