Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłuszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4-6 sztuk
powidła śliwkowe 4-6 łyżeczek
Cynamon mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłuszka

Z jabłek wykrawamy małym nożykiem gniazda nasienne, tak, aby nie przekroić ich na pół. Powstają w ten sposób okrągłe jamki w ich środku. Do każdego jabłka wsypujemy trochę cynamonu i wkładamy łyżeczkę powideł. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200* przez ok. 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.01.2014 22:04
z ogniska też są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak