Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki podwójnie czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
biała czekolada 100 g
czekolada deserowa 100 g
serek mascarpone 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki podwójnie czekoladowe

Z mąki, jejek, mleka oleju i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Miksujemy wszystkie składniki, następnie na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Ser maskarpone mieszamy za pomocą miksera z roztopioną białą czekoladą.
Naleśniki smarujemy masą serowo- czkoladową, zawijamy w ruloniki i posypujemy startą czekoladą deserową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 24.10.2012 14:33
Rewelacyjne naleśniki!
Grażyna13 05.12.2011 10:08
Wow, super !
aguus 23.08.2011 11:48
Uwielbiam wszystko z czekoladą!! A takie naleśniczki - prawdziwa pychota:)
artur7 23.08.2011 09:32
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak