Sposób przygotowania

Truskwaki myjemy, pozbywamy się szypułek i same truskawki zalewamy czerwonym winem i odstawiamy na 2-3 godziny.

Jajka ubijamy z cukrem, potem dosypujemy mąkę z proszkiem, oliwę, esencję rumową i śmietanę (12%) i mieszamy wszystkie skłądniki za pomocą łyżki.

tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy mielonymi migdałami, przekłądamy ciasto do przygotowanej tortownicy, na wierzchu układamy odsączone truskawki. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Do popołudniowej kawki - ciasto idealne. Zwłaszcza dla wielbicieli truskawek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    justys759

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !