Sposób przygotowania

Z 5 dag mąki, łyżeczki cukru waniliowego, 2 dag masła i 1 łyżki cukru zrobić kruszonkę, odłożyć w chłodne miejsce. Do formy z wypiekacza wsypać cukier, rozkruszyć drożdże i poczekać aż staną się płynne. Następnie wlać ciepłe mleko, wbić jajko, dodać pozostałe masło, mąkę, cukier waniliowy i sól. Włączyć wypiekacz, nastawić program chleb na słodko. Po usłyszeniu sygnału wsypać rodzynki i skórkę pomarańczową. Pół godziny przed końcem pieczenia, ciasto posmarować wodą wymieszaną z odrobiną cukru, posypać kruszonką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prezentuje się wspaniale.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubimy drożdżówkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny drożdżowiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !