Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Żółtka wymieszać z sokiem z cytryny, połączyć z pianą, ciągle ubijając. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy. Piec w temp 160 stopni około pół godziny. Po ostudzeniu przekroić na pół. Ananasy osączyć z syropu i pokroić w kostkę. Syrop wlać do garnka, uzupełnić wodą tak aby było 3 szkl, zagotować. Wsypać galaretkę, wymieszać. W 1 szkl zimnej wody rozmieszać budynie, połączyć z galaretką, zagotować. Zdjąć z ognia, przestudzić. Włożyć masło i pokrojone ananasy, mieszać aż masło się rozpuści. Masę wyłożyć na 1 ciasto, przykryć drugim. Włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !